1.071 views

Γενικά

Ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα σε αναβατήρες (μαζί με το Σέλι). Πραγματικά μεγάλο βουνό (το δεύτερο σε μέγεθος μετά τα Καλάβρυτα), με πολλές και ποικίλες σε κατηγορίες πίστες χιονοδρομίας. Μεγάλο αξιοθέατο η χιονότρυπα, μια καταβάθρα βάθους 90 μέτρων μέσα στα όρια της ομώνυμης πίστας. Ακόμα, η απίστευτη θέα από το μπαλκόνι του Σαλέ Χιονότρυπα προς τους μεγάλους γκρεμούς που βρίσκονται από κάτω του.

Πληροφορίες

Ιδρύθηκε το 1980 με πρωτοβουλίες του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας, με στόχο να καλύψει τις βασικές ανάγκες αναψυχής και άθλησης της γύρω περιοχής. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, το Χιονοδρομικό Κέντρο απέκτησε τη δική του δυναμική και ένα φανατικό κοινό που το ανέδειξε σε ένα από τα πιο σημαντικά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και βασικό τουριστικό πόλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργούν τρεις συρόμενοι αναβατήρες, μία τετραθέσια εναέρια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα, μία εναέρια διθέσια και τρία baby lift, που εξυπηρετούν τις 21 πίστες του χιονοδρομικού κέντρου. Μία πίστα snowmobile, τρία σαλέ, δύο στη βάση του χιονοδρομικού και ένα στον τερματισμό της τετραθέσιας καρέκλας, με πανοραμική θέα σε υψόμετρο 2110μ. Σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα του Φαλακρού αποτελεί η μακρά περίοδος χιονοκάλυψης που οφείλεται τόσο στη γεωγραφική του θέση όσο και στο μεγάλο υψόμετρο, καθώς  η βάση του χιονοδρομικού είναι στα 1720μ και οι πίστες βρίσκονται σε υψόμετρο που φτάνει και τα 2232μ.

Σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο διαθέτει 21 πίστες, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας συνολικού μήκους 17 χλμ με μήκη που ποικίλουν από 230μ μέχρι 1500μ. αλλά και  διαδρομές μεγάλων αποστάσεων μήκους πάνω από 2500μ. και μεγάλης υψομετρικής διαφοράς από 2232 μ έως 1615 μ σε βορινές πίστες, που είναι κατάλληλες και για αθλητικές διοργανώσεις.         Παράλληλα, η άριστη ποιότητα χιονιού, οι πολλές βορινές, βορειοδυτικές και βορειοανατολικές πλαγιές-φυσικές πίστες που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 2000μ., η απουσία εδαφικών εξάρσεων και ταυτόχρονα οι εναλλαγές κλίσεων προσφέρουν εξαιρετική ποικιλία επιλογών για όλα τα επίπεδα χιονοδρόμων και για όλους τους τύπους χιονοδρομίας. To αλπικό τοπίο του Φαλακρού προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες, αλλά και για μια απλή βόλτα, καθώς συνδυάζει υπέροχη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις: την λίμνη του ποταμού Νέστου και τα Βουλγαρικά σύνορα, το υπέροχο Φαράγγι των Πύργων, τον κάμπο της Δράμας, το Παγγαίο, την Θάσο, τον Άθω, το Αιγαίο, ακόμα και τον Όλυμπο με καλές καιρικές συνθήκες.      Στο ένα από τα σαλέ στη βάση του κέντρου (καταφύγιο Ε.Ο.Σ Δράμας), λειτουργεί εστιατόριο και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διανυκτέρευσης 80 ατόμων. Λειτουργούν σημεία πώλησης και ενοικίασης ειδών χιονοδρομίας με σχολές εκμάθησης σκι.

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρό

ΤΗΛ ΧΙΟΝΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ: (+30) 25220 41811, 6944-798758, 6942841054 & 6977538204 www.falakro.gr

Για να ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με την κατάσταση τώρα του χιονοδρομικού κέντρου πατήστε εδώ.

1.071 views