1.444 views

Γενικά

Πανέμορφο χιονοδρομικό κέντρο με πίστες ανάμεσα σε δάση οξιάς. Από την κορυφή του μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα προς τις λίμνες της Πρέσπας και το όρος Βίτσι. Τα τελευταία χρόνια και μετά τη λειτουργία της Εγνατίας οδού, έχει δει τους επισκέπτες του να πολλαπλασιάζονται.

Πληροφορίες

Μέσα από μια μαγευτική διαδρομή, με θέα τις κατάφυτες πλαγιές των βουνών στην θέση Βίγλα, βρίσκεται το οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου σε υψόμετρο 1650 μ., στον αυχένα όπου ενώνονται οι οροσειρές του Βέρνου και Βαρνούντα. Είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που βρίσκεται σε εθνική οδό με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι σε όλη την διάρκεια του χειμώνα ανοιχτός παρέχοντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στους επισκέπτες.

Το χιονοδρομικό κέντρο ολυμπιακών προδιαγραφών διαθέτει εννέα πίστες 13 χλμ. συνολικά οι οποίες εξυπηρετούν όλες τις κατηγορίες χιονοδρόμων αθλητών και είναι εγκεκριμένες από τον F.I.S. (International Ski Federation). Οι πίστες είναι φυσικά οριοθετημένες από δέντρα σε δασώδεις πλαγιές. Επίσης διαθέτει πέντε αναβατήρες, τρεις εναέριους και δύο συρόμενους για παιδιά (Baby lift) και αρχάριους. Στο χιονοδρομικό λειτουργεί σχολή εκμάθησης χιονοδρομίας (Ski) με έμπειρους δασκάλους καθώς και κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού ski, snow tubing, έλκηθρα και Snowmobile. Η ποσότητα του χιονιού είναι πολύ μεγάλη και εξαιρετικής ποιότητας, καθώς στην Φλώρινα οι χειμώνες είναι παρατεταμένοι και με έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης υπάρχει χιονοστρωτήρας για το άμεσο στρώσιμο των διαδρόμων. Η νύχτα δεν σταματά την διασκέδαση στην Bίγλα, με την βοήθεια προβολέων το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί και το βράδυ ενώ πολλές φορές χιονοδρόμοι πραγματοποιούν καταβάσεις με πυρσούς δημιουργώντας μια μαγική εικόνα για μικρούς και μεγάλους. Η κεντρική πίστα φωτίζεται και λειτουργεί για νυχτερινό ski από τις 21:00 έως και τη 01:00, Σαββατοκύριακα και αργίες.

Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί το ορειβατικό – χιονοδρομικό καταφύγιο Βίγλας με δυνατότητα φιλοξενίας επισκεπτών σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον με σύγχρονες ανέσεις, ενώ παράλληλα λειτουργεί καφέ και εστιατόριο με παραδοσιακές συνταγές και ζεστή ατμόσφαιρα. Μπροστά ακριβώς από το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα σαλέ που υπάρχουν στα ελληνικά βουνά, το οποίο λειτουργεί όλο το χρόνο και έχει θεά προς το βουνό και τις πίστες του σκι.

Το τοπίο του αλλά και η θέση στην οποία βρίσκεται το κατατάσσουν στα χιονοδρομικά κέντρα που μπορούν να λειτουργήσουν 12 μήνες τον χρόνο με άλλες δραστηριότητες γύρω από το βουνό εκτός από τη χιονοδρομία. Το καλοκαίρι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ιππασία, να πραγματοποιήσουν περιηγήσεις σε πανέμορφες διαδρομές στο βουνό ενώ παράλληλα η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της ορειβασίας, του ποδηλάτου βουνού (mountain bike) και για διαδρομές με οχήματα 4χ4.

Ταξί Θεσσαλονίκη Βίγλα 2
Ταξί Θεσσαλονίκη Βίγλα
Πίστες Χιονοδρομικού Βίγλας
Ταξί Θεσσαλονίκη Βίγλα

ΤΗΛ ΧΙΟΝΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ: (+30) 23850 45800

Για να ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με την κατάσταση τώρα του χιονοδρομικού κέντρου πατήστε εδώ.

1.444 views